Slankeoperasjon med pasientforsikring og komplikasjonserstatning

Medical Travel tilbyr slankeoperasjoner for personer med BMI mellom 30-52. Gjennom vår samarbeidspartner Sigulda Klinikken i Latvia, kan Medical Travel tilby både ”light”-operasjonen Gastric Sleeve og den mer omfattende slankeoperasjonen Gastric Bypass. Både Gastrisk Bypass og Gastric Sleeve-inngrep foretas med kikkhullskirurgi – noe som gir mindre fare for komplikasjoner og raskere rekonvalesens. Vi har tett samarbeid med Sinsenklinikken

Gastric Sleeve

Gastric Sleeve er en slankeoperasjon “light” for personer med en BMI (Body Mass Index) over 30. En  Gastric sleeve-operasjon omfatter kun magesekken, altså ingen kirurgi i tarmen, som ved Gastric Bypass. Under en Gastric Sleeve-operasjon fjernes mer enn 2/3-del av magesekken, noe som gjør at du blir fortere mett og får nedsatt appetitt. Mindre magesekk reduserer behovet for matinntak og gjør at du bare kan spise litt om gangen. Maten går raskere over til tynntarmen. Dette påvirker hormonene i tarmen, som blant annet påvirker sukkersyke (diabetes) i gunstig retning. Dessuten fjernes også det viktigste området i kroppen for produksjon av spesielt sulthormonet Ghrelin, som er det som bidrar til at du får nedsatt appetitt. Se video: her

Gastric Bypass

Gastrisk Bypass er den mest anvendte operasjonen mot det som medisinsk blir betegnet som sykelig overvekt, og tilbys personer med en BMI fra 33 opp til 52. Ved Gastric Bypass kobles 95 % av magesekken ut. Dermed er det kun 5 % av magen som tar imot mat. Dette gjør at pasienten bare kan spise litt av gangen. I løpet av noen måneder etter Gastric Bypass-operasjonen vil magevolumet øke noe, men vil aldri bli så stort som opprinnelig volum. Matinntaket reguleres automatisk gjennom at man vil oppleve ubehag i magen ved for mye mat om gangen. Under en Gastric Bypass-operasjon vil også den første tredjedelen av tynntarmen kobles ut slik at fordøyelsen kun foregår i de nedre 2/3-deler av tynntarmen. Ved inntak av for mye fettrik (energirik) mat, vil tarmen kun ta til seg deler av fettet i maten, og dette vil medføre løs avføring. Ved at man forminsker magesekken, vil det oppstå forandringer både i nerve-og hormonkontrollsystemene som styrer fordøyelsen. Dette medfører at de fleste pasientene mister store deler av sultfølelsen og trangen til å spise for mye.

Generell Informasjon

Hvorfor velge oss?

Medical Travel har bidratt til at flere hundre personer har fått et nytt og bedre liv gjennom vellykkede slankeoperasjoner. Våre operasjoner utføres av toppkirurger med omfattende erfaring ved den anerkjente Sigulda Klinikken i Latvia.

Omfattende oppfølgingsprogram (3 års oppfølgingspakke)

Medical Travel har et tett samarbeid med norske klinikker, og kan som eneste norske aktør tilby et komplett opplegg med forundersøkelser og fem års oppfølging i Norge.

Erfaring fra flere hundre vellykkede slankeoperasjoner i utlandet har gjort oss svært bevisste på at god oppfølging i Norge er like viktig som selve slankeoperasjonen. Profesjonell oppfølging er særlig viktig etter en så omfattende operasjoner som Gastric Bypass eller Gastric Sleeve.

Medical Travels unike program for slankeoperasjon i utlandet

 • Samtaler med personlig rådgiver/kostholdsterapaut. 3 år etter operasjonen.
 • Tilbud om livsstilkurs.
 • Unik kontakt med tidligere slankeopererte. Medical Travel har en egen lukket og anonym side på Facebook der du kan stille spørsmål og få svar av personer som er i samme situasjon, både dem som vurderer slankeoperasjon og de som allerede har gjennomført slankeoperasjon.
 • Unikt støtteapparat under oppholdet på sykehuset i Riga. I tillegg til en reiseleder som vil følge deg opp før, under og etter operasjonen, vil en person som har gjennomgått en tilsvarende slankeoperasjon bo på klinikken første døgnet og støtte deg.

Komplikasjonserstatning:

Medical Travel er den eneste aktør som tilbyr denne ordningen. Ved slankeoperasjoner kan akutte sen-komplikasjoner oppstå f.eks. tarmslyng, galleproblemer, brokk m.m. Alle slike komplikasjoner behandles gratis i det norske helsevesenet.  Om en komplikasjon skulle oppstå innen 18 måneder etter hjemkomst vil du i tillegg få en kontantutbetaling på kr. 5000 pr innleggelse som medfører kirurgisk inngrep. Samlet utbetaling er maksimalt kr. 10 000.-

Ønsker du å skaffe deg oppfølging på egen hånd utenom Medical Travel, kan man velge dette bort.

Medical Travel er den eneste norske aktøren som tilbyr en slankeoperasjon med komplett oppfølging i Norge etter operasjon utført i utlandet.

3 års oppfølging.
Medical Travel har et tett samarbeid med norsk helsepersonell for oppfølging av våre pasienter. Samarbeidet er landsdekkende, og du trenger ikke å reise til Oslo for å få oppfølging. Samtaler før operasjon skjer via telefon og vurdering etter samtale med kirurg.om man ikke kan møte opp personlig på Sinsenklinikken. All oppfølging etter operasjonen skjer via telefon/skype/online oppfølging på hemmelig Facebookgruppe.

Dette bør du vite før du velger arrangør
Vi er et norsk firma som tilbyr norske forbrukerrettigheter.
Du bør også forvisse deg om at klinikken som skal utføre operasjonen foretar gastroskopi, ultralyd av organer og røntgen av lunger før operasjonen. Gjennom disse forundersøkelsene vil tilstander som kan føre til alvorlige senkomplikasjoner bli avdekket før operasjon. Vår erfaring gjennom mer enn 1000 operasjoner, er at disse undersøkelsene representerer en meget viktig trygghet for pasienten. Du bør være klar over at det er mange klinikker som ikke utfører slike forundersøkelser.

Vi følger deg hele veien
Medical Travel ønsker å gi deg en mest mulig trygg og god opplevelse hele veien. Vi koordinerer hele oppholdet ditt, og sørger for flyreise, transport og hotell. Ved gruppereiser, vil en av våre tidligere klienter som har vært gjennom tilsvarende operasjon, oppholde seg på Sigulda Klinikken og være til støtte og oppmuntring. Våre reiseledere vil selvsagt også følge deg opp på best mulig måte under hele oppholdet. Når vi ikke har anledning til å være fysisk til stede, vil vi alltid være tilgjengelig på telefon. Oppholdet vil vare i fem dager. Operasjonen, Gastric Bypass eller Gastric Sleeve, blir utført av erfarne kirurger ved Sigulda Klinikken som benytter det mest moderne utstyret innen kirurgi.

PS!
50 % av våre kunder er sykepleiere, hjelpeleiere og andre som jobber i norsk helsevesen. Når norsk helsepersonell velger å ta slankeoperasjon gjennom oss, føler vi at det er et kvalitetsbevis i seg selv.

Sigulda Klinikken er Medical Travels hovedsamarbeidspartner innen slankeoperasjoner.

Sykehuset ligger i naturskjønne omgivelser ca. 50 km utenfor Riga, og er et av Latvias ledende innen vekttapskirurgi. Legene som utfører Gastric Bypass- og Gastric Sleeve-operasjoner ved Sigulda Klinikken, er blant Latvias mest erfarne kirurger innen laporoskopisk kirurgi. Medical Travels konsept er ytterligere kvalitetssikret gjennom vårt tette samarbeid med Sinsenklinikken i Oslo.

Les mer om Sigulda Klinikken

For fedmeoperasjoner, bypass/sleeve gruppereise, Riga Latvia:
Vi kan også ordne individuelle reiser på kundens ønske.
Du kan også ha med deg en person som bor med deg på hotell/klinikk


2018:
14.-19.mars, 25-30.april, 9-14.mai, 7-11.juni, 27.juni-4.juni, 22-29.aug

Gruppereise Gastric Bypass-sleeve:

1.dag

 • Fly til Riga.
 • Du blir hentet på flyplassen av Medical Travel
 • Ved ankomst til hotellet hjelper vi til med innsjekkingen.
 • Gastroskopi.(Tidspunktene kan forandres)

2. til 5.dag

 • Du vil oppholde deg på sykehuset. Forundersøkelser som ultralyd og røntgen blir gjort kl 8.30 dagen du ankommer sykehuset.

Dag 5

 • Hjemreise. Medical Travel ordner transport til Flyplassen.

Gastric sleeve kr.57.500.-/Gastric bypass kr. 60.500.-+flybillett.

 • hotell 1 døgn og 3 døgn på klinikk. 4 dager.
 • All transport i Riga
 • Forundersøkelser

Frivillige tillegg:

 1. Gruppereise med norsk likemann på klinikken, kr. 2500.-
 2. Oppfølging via ernæringsterapaut 3 år og norsk sykepleier 1 år kr. 4500
 3. Komplikasjonserstatning: Sleeve kr. 400/Bypass kr. 900.-
 4. Medreisende kr. 2500 + flybillett

1.Gruppereise med norsk likemann kr. 2500.-

 • Vi ordner all transport i Riga.
 • Norsk likemann som selv har hatt operasjon og bor sammen med deg på Siguldaklinikken, Latvia.
 • Opphold på klinikken(3 netter) og opphold på Hestia Jugend Riga Hotel**** inkl. frokost

2.Oppfølging via ernæringsterapaut 3 år. Kr. 2500.-

3.Reise på egen hånd pakke, uten norsk likemann.

4.Reiseledsager (som IKKE skal opereres). kr. 2500.-+flybillett

Service(gruppereise med likemann)
Service som er inkludert på reisen:

 • All nødvendig transport med Medical Travels reiseleder eller taxi.
 • Informasjon fra reiseleder om oppholdet.
 • Reiselederen koordinerer hele ditt opphold og vil gi deg informasjon om hentetider ol.
 • Reiselederen er tilgjengelig på telefonen under hele oppholdet.
 • Reiselederen er IKKE fysisk tilgjengelig etter utskrivelse.
 • Likemann oppholder seg på sykehuset onsdag-søndag(gjelder ikke reise på egen hånd)
 • Likemannen bistår deg operasjonsdagen(gjelder ikke reise på egen hånd)

Service(Reise utenom gruppereiser)
Service som er inkludert på reisen:

 • All nødvendig transport med Medical Travels reiseleder eller taxi.
 • Informasjon fra reiseleder om oppholdet.
 • Reiselederen koordinerer hele ditt opphold og vil gi deg informasjon om hentetider ol.
 • Reiselederen er tilgjengelig på telefonen under hele oppholdet.
 • Reiselederen er IKKE fysisk tilgjengelig.

Hva kreves av deg som skal opereres:

 • At du leser og tar med deg informasjon vi har sendt deg.
 • At du er i stand til å reise på egen hånd med rutefly
 • At du er i stand til å være alene på hotellet i Riga 1 dag etter utskrivelsen fra Sigulda.
 • At du har telefon med deg slik at du kan ringe reiselederen i Riga/Norge under oppholdet.
Kontaktskjema

Kontakt oss ang. slankeoperasjon

BMI KALKULATOR

Komplikasjonserstatning:icon-1.png

Medical Travel er den eneste aktør som tilbyr denne ordningen. Ved slankeoperasjoner kan akutte sen-komplikasjoner oppstå f.eks. tarmslyng, galleproblemer, brokk. Om en komplikasjon skulle oppstå innen 18 måneder etter hjemkomst vil du i tillegg få en kontantutbetaling på kr. 5000 pr innleggelse som medfører kirurgisk inngrep. Samlet utbetaling er maksimalt kr. 10 000.-

Tilleggsprodukt. Gjelder for kunder etter 1.nov 2016.

Vurderer du operasjon? Hvordan er det etter operasjon?

Treff våre kunder som har tatt operasjon, samt de som tenker på operasjon. Vårt FB forum, «Før og etter slankeoperasjon V/Medical Travel». Se før og etter bilder og hvordan livet ble etter operasjon.

Hvem kan ta Gastrisk Sleeve?

Denne metoden kan være aktuell for dem som ikke ønsker for store anatomiske endringer. Indikasjoner på behov for denne type operasjon kan være:

 • Personer med BMI over 30.
 • Unge kvinner med overvekt som planlegger å bli gravide
 • Personer med alvorlige intraabdominal (peritoneal) sammenvoksninger etter OP (operasjoner i bukområdet)
 • Personer som ønsker vektreduksjon uten omfattende endringer i magen

Hvem kan ta Gastrisk Bypass?

Denne metoden kan være aktuell for personer med en tilstand som medisinsk betegnes som syklig overvekt. Indikasjoner på behov for denne type operasjon kan være:

 • Personer med en BMI fra 33 opp til 52
 • Personer med diabetes mellitus type II
Din BMI Din vektklasse
< 18,5 Undervektig
20 – 24,9 Normal vekt
25,0 – 29,9 Overvektig
30 – 34,9 Fedme
35 – 39,9 Fedme – klasse 2
> 40 Fedme – klasse 3

Gastrisk bypass-sleeve

Annlaug - del 1

Annlaug - del2

Lørdagsrevyen fulgte Linn gjennom hennes prosess