Multifokal linseimplantat

Sikker og trygg operasjonsteknologi

Topp kompetanse og hypermoderne laserteknologi
Vårt mål er å tilby deg en øyeoperasjon under de aller tryggeste forhold. Du skal føle deg minst like trygg som du ville vært under en tilsvarende operasjon her hjemme i Norge – men til mindre pris. Dr. Solomatins Øyeklinikk er vår samarbeidende klinikk i Latvia innen linseoperasjoner. Klinikken ble etablert i ?og siden da har et stort team av dyktige leger med hypermoderne laserteknologi korrigert synsfeil for mer enn ? latviske og utenlandske pasienter. Dr. Solomatins Øyeklinikk har referanser, kompetanse og utstyr som kan måle seg med de aller fremste klinikker innen øyekirurgi her hjemme.

Rimeligere pris, samme kvalitet som i Norge
En linseoperasjon, koster ca kr. 65.000.- i Norge. For tilsvarende operasjon gjennom Medical Travel, betaler du vesentlig mindre,- inklusiv opphold på hotell! Se priser. Sikkerhet og kvalitet har høyeste prioritet for oss.  I stedet for å måtte reise rett hjem til deg selv, har du legeteamet tilgjengelig også etterpå. Vi vil også at du samtidig skal få en flott tur hvor alt er planlagt. Benytt tiden og få det beste av kultur, god mat og opplevelse mens du er der.

Generell informasjon

Vår samarbeidende klinikk innen øyeoperasjoner-aldersbetinget langsynthet-linsebytte er Dr. Solomatin i Riga. Klinikken ble etablert i 2003 og har behandlet mer enn 7000 latviske og utenlandske pasienter. Dr. Solomatin Øyeklinikk har referanser, kompetanse og utstyr som kan måle seg med de aller fremste klinikker innen øyekirurgi her hjemme. Gjennom Medical Travel får du:

 • Øyeoperasjon-linsebytte ved en av Latvias aller fremste øyeklinikker Klinikken besitter fremragende ekspertise og supermoderne utstyr og har utført tusenvis av øyeoperasjoner.
 • Kort avstand fra Norge til klinikken i Riga(1 time og 15 min med fly).
 • Trygghet for profesjonell og trygg behandling: Alle våre kunder får bedøvelse/beroligende-lett narkose under inngrepet
 • Mindre enn 1 % reoperasjons rate.

Prof Igor Solomatin

Øyelege

Uteksaminert fra Riga Medical Institute, fortsatte vitenskapelig utdanning i Ukraina og fikk medisinsk doktorgrad i Helmholz Institutt (Moskva, Russland). Fra 2005-assosiert professor i det Latviske Universitet. Mange år jobbet i det offetlige sykehus, overlege for avdelinge øyesykdommer. Har mange vitenskapelige publikasjoner. Hovedsakelig er vitenskapelig interesse dedikert til laser øye kirurgi resultat analyser. Deltar systematisk i internasjonale faglige konferanser og presenterer resultatene av sitt vitenskapelig arbeid. Lærer for studenter av latviske universitetet medisinsk fakultet.

Dr. Prof Solomatin

Hva du trenger å vite om linse bytte og katarakt behandling.

Effektiv behandling

Godt syn bidrar sterkt til vår personlige velvære og vår evne til å gjøre de tingene vi liker. Men etter hvert som vi blir eldre, begynner synet vårt naturlig å avta.

De fleste typer synshemminger korrigeres med briller, kontaktlinser eller laser øye kirurgi.

Men hvis synshemmingen skyldes naturlige endringer i linsen, kan ikke alltid pasienten behandles med disse konvensjonelle midler, eller selv med medisiner.

Kirurgisk utskifting av øyets tåkete naturlig linse med en kunstig linse (medisinsk Sett: intraokulært objektiv, eller IOL) er den effektive metoden for behandling av naturlige endringer i linsen. Faktisk er linse bytte den hyppigst utførte kirurgiske prosedyren og svært vellykket i å gjenopprette synet.

I denne brosjyren, vil du finne nyttig informasjon om presbyopi(alderrsbetinget langsynthet) (alderrsbetinget langsynthet) og katarakt behandling, som også de ulike typer intraokulært linser tilgjengelig i dag, som kan hjelpe deg å forstå dine valg og lette diskusjoner med øye lege.

Hvordan øyet fungerer.

Forstå synet.

Det menneskelige øyet er et fantastisk organ. Hver av dem

er unik. Kvaliteten på vår individuelle syn bestemmes av størrelsen og formen på våre øyne, som i stor grad kan variere.

Med et sunt øye, passerer lysstråler gjennom hornhinnen på forsiden av øyet, og er fokusert av linsen inne i øyet direkte på laget av vev på baksiden av øyet kalles Retina(netthinnen).  Det formede bildet sendes deretter til hjernen via synsnerven.

Når øyets dimensjoner ikke er symmetriske, eller formen er noe uregelmessig, kan dette føre til et uklart syn. Disse såkalte brytningsfeil, forklart på neste side, er de vanligste typene øyeforhold og kan påvirke individer i alle aldre.

 

Normalt syn

Lysstråler passerer uhindret gjennom den gjennomsiktige linsen og er fokusert direkte på Retina(netthinnen), danner et klart bilde.

 

Vanlige former for synsforstyrrelser

Brytningsfeil

brytning refererer til bøying av lysstråler i

øyet. Brytningsfeil som nærsynthet, langsynthet og astigmatisme(skjeve hornhinner)oppstår når hornhinnen optiske kraft og lengden på øyet er

ikke er justert, og dermed hindrer lysstrålene fra

fokusere direkte på netthinnen.

 

-Nærsynthet

Personer med «nær-seende» synet (nærsynthet) er i stand til å tydelig fokusere på objekter på nært hold, men ikke på de i det fjerne.

Langsynthet (hypermetropi)

Omvendt, mennesker rammet av «langt-seende» synet (hypermetropi) kan tydelig fokusere på objekter i det fjerne, men har vanskeligheter med å se de som er på nært hold.

Astigmatisme(skjeve hornhinner)

En astigmatisme(skjeve hornhinner) oppstår når hornhinnen har en uregelmessig (lett oval) form, slik at lysstrålene fokuserer på mer enn ett punkt. Som et resultat, er syneten uklart eller forvrengt.

Alders relaterte syns-endringer

Presbyopi(alderrsbetinget langsynthet)  og katarakt

Hva er presbyopi(aldersbetinget langsynthet) ?

Etter fylte 40 år, begynner linsen å bli mindre fleksibel, noe som fører til redusert evne til å justere og fokusere på objekter på ulike avstander. Objekter på nært hold, i særdeleshet, blir stadig vanskeligere å se klart.

 

En katarakt er en gradvis fortåkning av øyets naturlige linse. Dette er naturlig del av aldringsprosessen, før eller senere påvirker de fleste av oss.

I noen tilfeller, for eksempel diabetes eller øye traumer, kan katarakt også påvirke yngre mennesker.

Hva er en katarakt?

En katarakt oppstår når øyets krystallklare linsen blir stadig mer formørket, vanligvis på grunn av en endring i sin protein struktur. Etter hvert som linsen blir tykkere og mindre transparent, forhindrer den lyset fra å gå klart gjennom den – i likhet med et tåkete vindu.

Grå stær er ofte ledsaget av andre synsforstyrrelser. Presbyopi(alderrsbetinget langsynthet) , en annen vanlig alders-relatert tilstand i øyet, fører ofte at synet forværrer seg flere år før en katarakt utvikler seg.

Typiske tegn på presbyopi(alderrsbetinget langsynthet)

 • Behovet for å lese eller progressive briller
 • Vanskeligheter med nær rekkevidde oppgaver som lesing
 • Objekter må holdes lenger unna for å se dem tydelig

 

Typiske tegn på katarakt

 • Gradvis forringelse av syns kvaliteten
 • Uklar eller uklar syn
 • Falmet farge og kontrast persepsjon
 • Økt følsomhet for sterkt lys
 • Hyppige endringer i behovet for nye brilleglass

Linse utskifting og katarakt behandling

En velprøvd prosedyre

 

Presbyopi(alderrsbetinget langsynthet)  behandling

Når du fokuserer bli et problem, og lese med briller blir irriterende, er det et alternativ  å forbedre livskvaliteten ved å utføre linse utskifting operasjon.

Under linse utskifting operasjon, vil den naturlige linsen som gradvis mister fokuserings evner på grunn av aldrings prosesser, er nøye fragmentert i stykker av laser, fjernet fra øyet og erstattet av en multifokal kunstig linse. Operasjonen generelt krever ikke sting, noe som forenkler en raskere tilheling.

 

Katarakt behandling

Katarakt kan ikke utsettes eller forebygges, eller behandles med medisinering. Den uklare naturlige linse nmå fjernes kirurgisk. Katarakt kirurgi har vist seg å være en sikker og effektiv behandlingsmetode i mange år, som kliniske resultater viser. Faktisk er det den mest utbredte kirurgiske prosedyren i verden i dag.

Under katarakt kirurgi, vil den tåkete linsen brytes ned med laser(nyeste metode) eller ultralyd(gammel metode) og forsiktig fjernet gjennom

et lite snitt i hornhinnen på ca 2 mm. Den blir erstattet av en liten kunstig linse, kalt en INTRAOKULÆRT linse eller IOL, som er implantert gjennom samme snitt. Prosedyren utføres under lokal anestesi på poliklinisk basis. Den kirurgiske prosedyren tar vanligvis 15 til 30 minutter. Operasjonen generelt krever ikke sting, noe som forenkler en raskere tilheling.

 

Typiske trinn av katarakt behandling

Kirurgi forberedelse

Forundersøkelser for å beregne riktig intraokulært objektiv effekt

 

Poliklinisk kirurgi samme dag prosedyre med lokal bedøvelse som øyedråper

 

Oppfølgings besøk første dag etter operasjonen, deretter i ca. en måned, etter behov

 

Regelmessige undersøkelser av øye lege

 

 

Inngrepet.

Hele prosessen er smertefri og du får bæde lokalbedøvelse og beroligende. Tilstede er egen anestesi-lege. Steg 1: Øyets egen linse blir separert fra omkringliggende vev med VICTUS FEMTOLASER

Steg 2: Prof Dr. Solomatin tar seg av operasjonen. Han har gjort dette flere tusen ganger og er ansett som den beste i Latvia. Den gamle linsen du har hatt i alle år blir fjernet med enstrument og sugd ut. En ny multifokal linse bler satt på plass med høyeste presisjon.

Indivduelle reiser:

Reis når du ønsker. Velg uke og vi booker hotell og klinikk.

2 reiser er nødvendig.

Første reise(1 natt):
Det er kun undersøkelser, som undersøkelser av øynene, samt røntgen av lunger og blodprøver. Reisen er 2 netter. På forundersøkelsen gjøres alle målinger av øyne slik at skreddersydde linser blir bestillt.

Andre reise(4 netter):
Dette er operasjonsreisen. Du reiser på mandag og kommer hjem fredag. Denne gjøres 2 uker etter første reisen. Operasjonen av første øyet gjøres dag 1 og andre øyet dag 2.

 

Reiseplan reise 1:
1.dag

 • Fly til Riga. Ankomst 14.20 (Norwegian)
 • Ta en taxi til hotellet(15 min reise, kr.110)
 • Forundersøkelse kl. 15.30(tar ca. 2 timer). Klinikken ligger 5 min gange fra hotellet.

2.dag

 • Frokost
 • Flere undersøkelser frem til kl.11.00
 • Du tar en taxi til flyplassen kl 11.30.
 • Fly til Oslo 13.50

 

Reiseplan reise 2:
1.dag

 • Fly til Riga. Ankomst 14.20 (Norwegian)
 • Ta en taxi til hotellet(15 min reise, kr.110)
 • Disponibelt

2.dag

 • Frokost
 • Operasjon første øyet.
 • Tar det med ro

3.dag

 • Frokost
 • Kontroll første øyet.
 • Tar det med ro

4.dag

 • Frokost
 • Operasjon andre øyet.
 • Tar det med ro

5.dag

 • Etterkontroller
 • Du tar en taxi til flyplassen kl 11.30.
 • Fly til Oslo 13.50(Norwegian)

Reise på egen hånd, linsebytte begge øyne, med 5 netter hotell: kr 42.000,-

 • eksklusiv flybillett(normalt kr. 900 t/r fra Oslo)
 • transport til og fra i flyplass ordnes selv(110 kr pr vei med taxi)
 • 2 reiser(forundersøkelse 2 netter) neste reise 2 uker senere, (3 netter )på hotell*** m/frokost.(enkeltrom), dobbeltrom kr. 700/900 i tillegg(om du har med en person).
 • forundersøkelse, etterkontroll og operasjon inkl. linsebytte med femto laser begge øyne i Riga(Dr. Solomatin).
 • øyedråper til behandling av øynene etter operasjonen

Pengene tilbake om du er uegnet for linsebytte· kr. 0.- .

* *  Om du avvist pga en øyensykdom under forundersøkelsen får du alle pengene tilbake, minus kr. 1500,- i egenandel for reise og opphold.

Vi kan tilby rentefri finansiering for all behandling gjennom vår finanspartner, SVEA FINANS.

Sjekk nå om du får lån, uforpliktende til Lasik: Trykk her

Kontaktskjema

Kontakt oss ang. synskorrigering

Trenger du rimelig delbetaling, 4,9% rente?

Vi kan tilby rentefri finansiering for all behandling gjennom vår finanspartner, SVEA FINANS.

Sjekk nå om du får lån, uforpliktende til linseoperasjon: Trykk her

Hvem kan opereres for aldersbetinget langsynthet?

Nesten alle former for nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og brytningsfeil, kan korrigeres med en linsebytte operasjon.

  • Personer fra 53-65 år med aldersyn kan bli operert.
  • Du bruker lesebriller eller progressive briller/linser
  • Personer med høyt blodtrykk skal undersøkes på forhånd da dette kan være et problem.
  • Mer informasjon? Ta kontakt.